Welk geldtype ben jij?

3 augustus 2020

Hoe jij beslissingen maakt, hangt samen met het geldtype dat bij jou past. Bijvoorbeeld als je van sparen houdt, zul je minder snel risico’s nemen en dus sneller beslissingen nemen binnen je comfortzone.

Heb jij inzichtelijk hoe je over geld denkt en wat daar de voor- en nadelen van zijn? Als je dit wel weet, kun je bewust anders naar beslissingen gaan kijken en daardoor buiten je comfortzone gaan om te groeien.

Toen ik voor het eerst met de geldtypes geconfronteerd werd, wist ik niet zo goed wat ik was, ik herkende me wel in een paar geldtypes. Na wat verdieping in het onderwerp bleek dat waar ik me in herkende wel klopt op relationeel vlak, maar niet geheel gerelateerd was aan mijn money mindset.

Ik ben het “buitenbeentje” als het gaat om geld.
Ik houd ervan om risico’s te nemen, ben competitief – en wil dan winnen natuurlijk – en heb geen probleem met financiële complexiteit. Oja en ik houd van geld 😊.

Gezien mijn opvoeding zou ik nooit gedacht hebben dat dit mijn geldtype zou zijn. Maar het verklaart wel dat ik dus de stap heb gezet om voor mezelf te starten gezien mijn situatie destijds; moeder van twee, man zonder werk en door vervelende omstandigheden twee huizen die betaald moesten (en nog steeds) worden.
Deze foto zegt alles over die mooie stap!!

En nog belangrijker het zegt dus dat iedereen kan veranderen door te groeien, nieuwe kennis op te doen en door beslissingen te nemen‼️


Alle Blogs & Vlogs