Schuldgevoel

3 augustus 2020

Wat een rotgevoel! Misschien herken je het?

Schuldgevoel naar je kids, je man, je klanten, je werkgever, jezelf, naar je vrienden en zo passen er vast nog meer in het rijtje.

Dit schuldgevoel houdt jou op je plek. Je neemt de beslissing om alles te laten zoals het is, terwijl je het liefst andere beslissingen neemt, beslissingen waar jij blij van wordt; wat jou energie en tijd oplevert en misschien ook wel meer omzet of winst.

Zo herkenbaar! Zelfs toen ik nog alleen was, kon ik me zo schuldig voelen naar alles en iedereen; terwijl het toch meestal alleen in mijn hoofd zat; daar kwam ik dan achter als ik het erover durfde te hebben of een keer een andere keuze nam en er niets gebeurde van wat ik allemaal in mijn hoofd had gehaald.

Toen ik moeder werd, nam mijn schuldgevoel nog meer toe. Ik kwam op de laatste plaats.

Langzaamaan ben ik stapjes gaan nemen voor mezelf; beslissingen maken met behulp van andere tools dan alleen maar naar dat stemmetje te luisteren.

En daar ben ik zo dankbaar voor! Wat een rust, energie en tijd dat oplevert! En een leukere moeder en vrouw 😁. Meestal dan, want heel soms is dat stemmetje er weer even… met als verschil dat het niet lang duurt want nu weet ik hoe ik er ook snel weer vanaf kom.


Alle Blogs & Vlogs